Tape bedrukken? Bedruk je eigen tape met logo

Tape is heel belangrijk in het bedrijfsleven. Het is namelijk onmisbaar om verpakkingen goed mee af te sluiten. Het is voor een bedrijf goed om zijn eigen tape met logo te bedrukken, zodat je verpakkingen herkenbaar zijn voor de klanten en je meer naamsbekendheid creëert. Je eigen tape bedrukken is heel eenvoudig. Wil je meer weten over het zelf bedrukken van tape met logo voor jouw bedrijf? Je leest het in dit artikel.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://www.pexels.com/nl-nl/foto/wand-huis-tafel-houten-4498135/

Tape met logo bedrukken

Als je een bedrijf hebt waar veel verpakt wordt, zal er veel tape doorheen gaan. Je kunt er voor kiezen om doorzichtige tape te gebruiken, maar waarom zou je deze niet bedrukken met het logo van je bedrijf? Je kunt de tape met je eigen logo online bestellen. Het werkt als volgt: je moet je logo uploaden en vervolgens verzenden in één van de volgende bestandtypes: eps, ai, PDF en cdr v.13. Daarna kun je zelf kiezen welke kleur de tape moet zijn. Je kunt hierbij kiezen uit transparant, bruin/ havana of wit. Je kunt natuurlijk ook meerdere taperollen in verschillende kleuren bestellen. Tevens kun je zelf een ontwerp voor de tape maken.

Hoe wordt de bedrukte tape gemaakt?

Bij het bedrukken van tape komt meer kijken dan je denkt. Allereerst wordt er gekeken waar het plakband voor is bedoeld en welk materiaal daar het beste bij past. Ook wordt de gewenste breedte vastgesteld. Daarna wordt het tape-ontwerp gemaakt – mocht je dit zelf nog niet gedaan hebben. Voordat de tape wordt gedrukt, krijg je altijd een drukproef opgestuurd en krijg je de ruimte om deze te beoordelen en eventueel te laten wijzigen. Zodra je het ontwerp hebt goedgekeurd, gaat de tape het drukproces in.

De afwerking

Tijdens het drukproces worden één of meerdere clichés gemaakt. Dit zijn flexibele drukvormen. Hoeveel clichés er worden gemaakt, is afhankelijk van het aantal kleuren waarin de tape wordt gedrukt. Elke tape wordt namelijk in één, twee of drie PMS-kleuren gedrukt en voor elke kleur is een cliché nodig. De cliché wordt vervolgens op het cilinder geplaatst. Dit moet heel zorgvuldig gedaan worden, aangezien het drukbeeld al bij de kleinste verschuiving kan worden verstoord. De clichés worden hierna in een machine met de juiste kleuren inkt geplaatst en vervolgens komen er bedrukte taperollen uit. Deze rollen worden in dozen verpakt en verzonden.

 

 

Tape bedrukken? Bedruk je eigen tape met logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven