Waarom backlinks zo belangrijk zijn voor SEO

Backlinks zijn belangrijk voor search engine optimization omdat Google links van externe websites behandelt als een waardering voor de kwaliteit van de inhoud. Hoe gezaghebbender een website is (grotendeels, hoeveel backlinks het heeft en van wie), hoe meer ‘stemmen’ het geeft aan de websites waarnaar het linkt. Dit is een beetje simpel gesteld, dus proberen we meer achtergrond te schetsen in deze blog. Om te beginnen met de vraag hoe bepaalt Google welke artikelen het waard zijn om op de eerste pagina van de zoekresultaten te staan, laat staan ​​welke de nummer één verdient? Backlinks zijn hierbij een deel van het antwoord.

Hoe kiest Google welke artikelen ze willen rangschikken

Google gebruikt meer dan 200 rankingfactoren om te bepalen welk artikel de eerste plaats krijgt. Deze omvatten zaken als de aanwezigheid van het trefwoord in de title-tag en H1-tag, sitesnelheid, versheid (hoe recentelijk de inhoud is gepubliceerd of bijgewerkt) en vele andere factoren. Maar niet alle factoren wegen even zwaar. We zien echter keer op keer dat backlinks (vooral backlinks van verschillende domeinen) sterk correleren met hogere rankings in Google. Ze zijn misschien niet de belangrijkste factor, maar ze zijn belangrijk – en de gegevens laten dat zien.

Correlatiegrafiek backlinkpositie

Om nog iets dieper op de materie in te gaan. Een studie van 11,8 miljoen zoekresultaten vond het volgende: Pagina’s met veel backlinks staan ​​hoger dan pagina's die niet zoveel backlinks hebben. In feite heeft het 1 e -resultaat in Google gemiddeld 3,8x meer backlinks dan posities 2- 10. Hier zijn drie redenen waarom links een effectieve manier kunnen zijn voor Google om te bepalen welk artikel onder miljoenen het beste is:

-Ze zijn moeilijk te krijgen. Kwalitatieve backlinks van gezaghebbende websites zijn moeilijk te
verkrijgen (d.w.z. moeilijk te manipuleren). Je kunt niet zomaar de Volkskrant mailen en om een ​​link
naar je blog vragen.

-Ze geven nuttige context door. Als ik een website run over webontwikkeling, versterkt een backlink
van CSS Tricks of Mozilla Developer Network naar Google dat mijn site over webontwikkeling gaat.

-Natuurlijke links vertegenwoordigen de mening van een mens. Als iemand naar een artikel linkt
omdat hij het handig vindt, betekent dat voor Google dat het waarschijnlijk kwaliteitsinformatie bevat.

Linkbuilding

De belangrijkste SEO-tactiek is linkbuilding. Wat is dat linkbuilding, vraag je je wellicht af. Linkbuilding is de bewuste poging om externe links naar jouw website te krijgen, meestal door middel van contentmarketing, outreach, PR-campagnes en het creëren van ‘linkwaardige’ artikelen,
afbeeldingen en tools. Hoewel het officiële beleid van Google is dat je gewoon geweldige inhoud moet maken en dat er links zullen komen, zijn de meesten van ons het erover eens dat dit in de echte wereld niet werkt, vooral niet voor nieuwe websites. Het vergt een inspanning en een goede linkbuilding strategie om links te krijgen. Het is een van de meest kosteneffectieve manieren om verkeer naar een website te leiden.

Waarom backlinks zo belangrijk zijn voor SEO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven