Zo maak je jouw zaak van buiten goed zichtbaar

Het is voor een bedrijf belangrijk, dat buitenstaanders weten dat jij daar gevestigd bent. Dat kun je het beste voor elkaar krijgen met gevelreclame. Die valt goed op en na verloop van tijd weet iedereen die regelmatig langs jouw bedrijf rijdt hoe je bedrijf heet en met wat geluk ook welke producten je produceert. Gevelreclame zorgt er ook voor dat klanten en zakelijke relaties je bedrijfspand gemakkelijk kunnen vinden. Goede gevelreclame is overdag en in het donker goed zichtbaar. Daarom wordt vaak gekozen voor doosletters, die verlicht worden.

Formaat, vorm en inhoud

Bij het inzetten van verlichte doosletters voor gevelreclame zijn het formaat, de vorm en de inhoud van de reclameboodschap van belang. Als de letters te groot zijn in verhouding tot de afmetingen van het pand ziet dat er idioot uit. Als ze te klein zijn is het ook geen gezicht en loop je de kans dat de boodschap niet kan worden gelezen. De vorm moet worden afgestemd op de stijl van het pand. Voor de inhoud van de gevelreclame moet een duidelijke boodschap worden gekozen, zoals de naam van het bedrijf.

Verlichting

Voor de verlichting van doosletters geldt, dat die energiezuinig moet zijn, maar wel sterk en duurzaam. Het is immers de bedoeling dat de gevelreclame jarenlang blijft zitten, zonder dat er defecten optreden. Als lamp wordt tegenwoordig meestal gekozen voor LED, maar ook neon verlichting voldoet. Het maakt bij de verlichting ook uit op welke wijze de letters worden verlicht. Dat kan van binnenuit, van voren, van achteren en van de zijkanten.

Waar komt de gevelreclame?

Zodra is besloten welk formaat doosletters er worden gebruikt zal moeten worden bepaald waar ze aan het gebouw bevestigd worden. In veel gevallen wordt gekozen voor de voorkant van de gevel. In dat geval vangen de letters wat minder wind. Op het dak plaatsen is ook mogelijk. Vooral bij grote letters heeft dat het visuele effect dat het gebouw er nog imposanter uitziet. Laat je bij alle keuzes voor het plaatsen van gevelreclame adviseren door een deskundige. Daarmee wordt voorkomen dat er artistieke of technische fouten worden gemaakt.

Zo maak je jouw zaak van buiten goed zichtbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven