Webmail: wat is het en hoe gebruik je het?

We mailen wat af met zijn allen. De e-mail is dan ook niet meer weg te denken uit ons leven. Het is de vervanging van post en ook in het bedrijfsleven kun je niet zonder. Tegenwoordig is webmail erg populair. Via webmail kun je e-mails versturen en ontvangen zonder dat je gebruik hoeft te maken van een softwareprogramma. Je kunt online inloggen op webmail. Wil je meer weten over webmail en de mogelijkheden ervan? Je leest het in dit artikel.   

 

Hoe werkt webmail?

Zoals al genoemd, is webmail een online e-mailprogramma. Je moet de URL van de webmail die jij gebruikt intypen op Google en kunt zo overal ter wereld bij jouw e-mails. Het maakt niet uit welke computer, tablet of smartphone je gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen, is in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let wel op: veel elektronische apparaten vragen je toestemming of deze je gebruikersnaam en wachtwoord mogen opslaan. Als je op een vreemd apparaat inlogt, moet je hier nooit toestemming voor geven. Zo voorkom je dan anderen bij jouw e-mails kunnen. Log ook altijd goed uit.

Welke webmail programma’s zijn er ?

Er komen steeds meer webmail programma’s bij. De bekendste zijn Outlook, Gmail en Yahoo. De meeste internetproviders bieden een eigen webmail. Zo bestaan de KPN webmail, de Ziggo webmail, de Tele2 webmail en de Vodafone webmail. Niet alle programma’s zijn echter gratis. Zo moet je voor Outlook betalen. Wel kan het zijn dat je hier gratis toegang krijgt als je een student of werknemer bent. Gelukkig zijn de meeste webmail programma’s wel gratis en kun je profiteren van de vele mogelijkheden die deze met zich meebrengen.

De voor- en nadelen van webmail

Webmail heeft vooral voordelen, maar net zoals bij alles zit hier ook een paar kleine minpunten aan. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je overal in kunt loggen en niet afhankelijk bent van één apparaat. Ook heb je geen extra programma op je computer nodig dat je geheugen opslurpt. De webmail programma’s zijn ook makkelijk in gebruik. Het is overzichtelijk en er zitten geen onnodige functionaliteiten op. Een minpunt is het feit dat je altijd internet nodig hebt. Doet de wifi het niet, dan kun je niet bij je e-mail. Ook moet je altijd je gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Maar: op je eigen apparaat kun je er wel voor kiezen je gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan, waardoor je niet steeds weer hoeft in te loggen.  

Webmail: wat is het en hoe gebruik je het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven