Wat doet een developer?

Developers zorgen er onder andere voor dat jouw website draaiende blijft. Daarnaast helpen ze ook bij het laten functioneren van apps en andere softwaresystemen. Het worden van een developer is goed mogelijk en is goed aantal opleidingen aanwezig voor zelf MBO als HBO. Hieronder zullen we ingaan op de twee verschillende soorten developers en de taken die hierbij horen. 

Front-end developer

Bij de front end van een website is het alles wat zich aan de voorzijde van de website bevindt. Dit zijn acties die uitgevoerd kunnen worden of wat daadwerkelijk visueel wordt weergegeven. Een front-end developer houdt zich dus voornamelijk bezig met de interactie van gebruikers en de visuele aspecten die hierbij komen kijken. Doordat in de afgelopen jaren browsers sterk ontwikkeld zijn is het steeds complexer geworden om front taken te verrichten. Zo is het tegenwoordig steeds belangrijker topic om frameworks zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken, zodat letterlijk elk persoon een website in elkaar kan zetten.

Back-end developer

Zoals het woord als zegt zorgt een back-end developer voor de achterkant van de website. In tegenstelling tot front-end is back-end niet direct zichtbaar voor de gebruiker. Voorbeelden van back-end taken zijn het ontwikkelen van een dashboard of het proces van registratie instellen. Zo heeft een back-end developer een breed takenpakket. Back-end developers staan er bekend om dat zij zich specialiseren in een specifieke programmeertaal. Voorbeelden hiervan zijn :

  • C#-developers
  • Java-developers 
  • .NET-developers
  • .PHP-developers

Het werken met deze talen is vandaag een stuk gemakkelijker geworden door de opkomst van CMS systemen zoals WordPress of Joomla. Ben je nu op zoek naar een wordpress developer? Kijk dan gerust op DoubleWeb, hier maken ze al uitvoerig gebruik van het WordPress CMS-systeem 

Wat doet een developer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven