Wat is linkbuilden?

Het doel van SEO is om goed gevonden te worden in zoekmachines. Echter bepaald Google de volgorde van de rankings aan de hand van honderden verschillende factoren. Een belangrijke factor is de autoriteit van een webpagina. Deze autoriteit kan je opbouwen door linkbuilding toe te passen, maar wat is dit precies?

 

Wat is linkbuilden?

Linkbuilden is een SEO methode waarbij je actief bezig bent met het vergaren van externe backlinks naar jouw website. Dit doe je omdat de zoekmachines deze backlinks zien als een soort aanbeveling van jouw website. Hoe meer links je verzamelt, hoe meer autoriteit je website krijgt. Dit heeft vervolgens een positief effect op jouw rankings. Echter is niet alleen de kwantiteit belangrijk. De kwaliteit van de backlinks is namelijk enorm belangrijk. Het is dus jouw taak om op zoek te gaan naar relevante backlinks van goede kwaliteit.

 

Linkbuilding Methodes

Er zijn tientallen manieren om backlinks te verzamelen. Deze verschillende tactieken zullen voor verschillende soorten backlinks zorgen. Een aantal voorbeelden van methodes:

  • Zelf linkjes toevoegen op websites op het internet. Denk bijvoorbeeld aan bedrijvengidsen waar je jouw website kan toevoegen.
  • Het inkopen van backlinks op blogwebsites. Er zijn veel grote blogwebsites die advertorials plaatsen en daarin linken naar jouw website.
  • Het ruilen van linkjes met andere linkbuilding partijen. Dit is de snelste en meest gebruikte methode. Google is hier echter tegen. Toch zien we dat het niet gestraft wordt, mits het juist wordt uitgevoerd.
  • Het verdienen van linkjes door goede content te plaatsen dat andere delen. Dit is eigenlijk gratis promotie, maar wel heel lastig, aangezien je niet kan bepalen wat andere delen en wat niet.

 

Zelf doen of uitbesteden?

Linkbuilding is iets wat veel tijd in beslag neemt. Je hebt de juiste kennis, tools en een goed netwerk nodig om de verschillende methodes uit te kunnen voeren. Is linkbuilding niet een van jouw hoofdtaken? Dan kan het verstandig zijn om een partij te zoeken om linkbuilding aan uit te besteden. Linkbuilding kost namelijk te veel tijd om als bijtaak te doen. Bureau’s als de Reputatiefabriek zijn er op ingericht om het linkbuilding over te nemen. Ze werken volledig transparant waardoor jij nog alle invloed hebt op de backlinks die naar jouw website komen.

Wat is linkbuilden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven